Smak & Hållbarhetsgaranti på allt som går att äta - Fri Frakt över 599kr

Är insektsbaserat foder bra för din katt?
Är insektsbaserat foder bra för din katt?

Är insektsbaserat foder bra för din katt?

Sebastian Söder

Det blir mer och mer vanligt med foder för katter och hundar, men det är lätt att undra hur bra det egentligen är för husdjuret. Är det verkligen hälsosamt för katter eller hundar att äta insekter i stället för vanlig katt- eller hundmat baserad på kött? Det har nyligen kommit en ny studie som undersöker just det: hur hälsosam det insektsbaserade foder som Petgood producerar är.

Vill du prova insektsbaserat foder från Petgood?
Köp insektsbaserat foder från Petgood här

 

Vad säger studien?

Accepterades av katterna

Alla katter som var med i studien gillade maten med insektsprotein och lämnade sällan kvar rester. Det betyder att du inte behöver vara orolig över att din katt kommer vägra att äta fodret mer än om du bytte till ett annat vanligt foder.

 

Höll katterna hälsosamma

Den insektsbaserade maten bidrog till att katterna i studien försatte vara friska och hälsosamma under studien och hade inte någon negativ påverkan på deras hälsa.

 

Hälsosamt för katternas tarm

Tarmen av katter som åt insektsbaserat foder var bra och lika hälsosam som den var före studien och lika hälsosam som tarmen av katter som åt kycklingsbaserat foder. Den insektsbaserade maten smältes också ner bra av katterna.

 

Främjade goda bakterier i tarmen

Katterna som åt insektsbaserad mat fick högre mängd av bakterierna Bifidobacterium och Megamonas. Bakterierna är bra för kattens hälsa då de bland annat hjälper till att bryta ner fiber.

 

Sammanfattning

Avslutningsvis visar studien att insektsbaserad mat är hälsosamt för katter. Katternas hälsa påverkades inte negativt av maten. Det insektsbaserade fodret var lättsmält, bidrog till god tarmhälsa och främjade goda bakterier i magen av katterna.

 

Det är inte heller bara katter som fodret är bra för. Andra studier har visat att insektsbaserat foder även har all näring som hundar behöver och att det är lättsmält för hundar också.

Vill du att din katt ska prova insektsbaserat foder?

Köp insektsbaserat foder från Petgood här

 

Källor

Bosch et. al.

Petgood

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras