Smak & Hållbarhetsgaranti på allt som går att äta - Fri Frakt över 599kr

Tips för att hålla din katt eller hund ren
Tips för att hålla din katt eller hund ren

Tips för att hålla din katt eller hund ren

För att se till att din katt eller hund håller sig lycklig och frisk behöver du ha noga koll på husdjurets hygien. Katter behöver till exempel rena kattlådor och för katter med långt hår kan du behöva sköta om deras päls. Hundar med lång päls kan även behöva mer noggrann skötsel av håret.

 

För att hålla rent kattlådor är det bra att använda klumpbildande kattsand.

Klicka här för att köpa klumpbildande kattsand med 25% rabatt

 

Här kommer mera detaljerade tips för hur du håller din hund eller katt ren:

 

Tips för katter

Använd klumpbildande kattsand

Kattsand som inte är klumpbildande leder till smutsigare kattlådor där man behöver byta mer av sanden. En smutsig kattlåda kan leda till sjukdomar för katten, exempelvis urinvägsinfektion. Därför är det också viktigt att göra rent kattlådan varje dag och tömma och tvätta hela lådan en gång i veckan. När du rengör kattlådan bör du använda rengöringsmedel med mild doft.

 

Använd tillräckligt mycket kattsand

För att undvika att kattlådan blir för smutsig så är det bra att, förutom att använda klumpbyggande kattsand, också se till att fylla på tillräckligt mycket av kattsanden. Om det finns för lite kattsand blir det svårare för din katt att täcka över avföringen och på så sätt blir det svårare för kattsanden att klumpa ihop sig.

 

Bada katten om den har långt hår

Om du har en långhårig katt kan det vara bra att bada och kamma den då och då. Korthåriga katter kan ofta tvätta sig själva. Medans du kammar katten kan du också leta efter och ta bort fästingar som kan sprida sjukdomar.

 

Brosta kattens tänder

Katter kan plack, tandsten eller tandlossning om inte deras tänder sköts på rätt sätt. För att förebygga det är det bra att borsta kattens tänder några gånger i veckan med en mjuk tandborste.

 

Om du letar efter klumpbildande kattsand som ser till att kattlådan hålls ren har vi just nu 25% rea på Monster Cat Litter kattsand!

Klicka här för att ta del av rean

 

Tips för hundar

Bada hunden

För att hålla din hund ren och hälsosam kan det vara bra att bada den då och då eller efter att hunden har blivit lerig eller smutsig. Det är bra att göra badandet så bekvämt som möjligt för hunden, bland annat genom att låta husdjuret ta med en favoritleksak i badet och genom att använda ljummet vatten. Du borde också använda hundschampo för att se till att hunden blir ren, men se till att det inte kommer nära ögonen på hunden.

 

Kamma och kolla efter knölar, loppor och fästingar

Det är bra att kamma eller borsta hundens päls för att hålla både pälsen och huden frisk. Du kan också kolla efter knölar, loppor och fästingar för upptäcka och förebygga sjukdomar

 

Håll koll på hundens munhygien

Precis som med katter är det bra att borsta hundars tänder med en tandborste för att motverka plack, tandsten och även dålig andedräkt hos hundarna.

 

Rengör ögon och öron

För att förebygga sjukdomar är det bra att göra rent ögonen och öronen på hunden. Öronen kan hållas rena med öronrens som löser upp vax. Ögonen kan rengöras med ögontvätt som ser till att ögonen hålls fria från damm och annan smuts.

 

Källor

Agria - Kattlåda och kattsand - allt du behöver veta

Anasazivet - What Are the Health Risks of a Dirty Litter Box?

Everclean - Låt oss snacka om kattsand

Granngården - 4 tips för att hålla katten ren

Granngården - Hundhygien – från topp till tass

Omlet - HÅLL DIN HUND REN

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras