Smak & Hållbarhetsgaranti på allt som går att äta - Fri Frakt över 599kr

DIY-leksaker för husdjur – Hur man skapar underhållande och säkra leksaker för husdjur hemma.
DIY-leksaker för husdjur – Hur man skapar underhållande och säkra leksaker för husdjur hemma.

DIY-leksaker för husdjur – Hur man skapar underhållande och säkra leksaker för husdjur hemma.

Om du har ett husdjur så har du nog märkt att de ofta har ett stort behov att att leka. Därför finns det mängder av leksaker för husdjur att köpa både i fysiska affärer och på nätet t.ex. till hund här och katt här.

Om du inte vill spendera för mycket pengar på leksakerna så finns det däremot ändå ett annat alternativ: du kan göra egna säkra och underhållande leksaker för dina husdjur hemma med material som du har liggande i huset eller som finns tillgängliga till billigt pris. Bara för att leksakerna är handgjorda betyder däremot inte att det är av dålig kvalitet. Här är några exempel på leksaker som du kan göra själv och som samtidigt är säkra för din hund eller katt.

 

Strumpleksak för hundar

Om du har en strumpa och en tom vattenflaska så kan du göra en enkel och knaprig tuggleksak för din hund. Flaskan gör så att leksaken gör ett knastrande ljud när hunden biter på den, och leder till en leksak som hunden älskar att tugga på.

 

Det här behöver du:

  • En tjock strumpa
  • En tom plastflaska

 

Gör så här:

Leta upp en socka eller strumpa som är tjock nog att inte gå sönder när den bits och en tom flaska, exempelvis en gammal vattenflaska. Stoppa helt enkelt flaskan i strumpan och knyt ihop slutet.

 

Hundgodisgömma

För en leksak som är lite klurigare för hunden och som ger den lite mer utmaning och slutligen en belöning när den lyckas kan du göra en handduksgömma med hundgodis i.

 

Det här behöver du:

  • En oöm handduk
  • Hundgodis

 

Gör så här:

Sätt ut en handduk på en jämn yta, exempelvis ett bord. Sprid ut godiset över handduken jämt. Vik ena kanten av handduken över handduken så att godiset täcks. Ta sedan tag i två ändar av handduken och vira dem i motsatt riktning. Knyt sedan ihop de två ändarna så att godiset om du vill göra godiset ännu svårare att komma åt. Visa sedan gömman för hunden och låt hunden försöka knyta upp handduken.

 

Låtsasråtta av tidningspapper för katter

Den enklaste och billigaste leksaken du kan göra själv hemma för din katt är en låtsasråtta av tidningspapper. När den är färdig kan du låta katten låtsas jaga den genom att hålla den framför katten, skaka den och rycka bort den.

 

Det här behöver du:

  • Ett snöre
  • Papper

 

Gör så här:

Ta fram en bit tidningspapper eller annat papper. Forma den till en mus eller lämna den så den är efter behov. Knyt en bit snöre runt pappret.

 

Klättertorn

Som man kan se på alla de populära katträden man kan köpa så älskar katter att klättra och att gömma sig. Om man inte vill spendera hundratals kronor för för att katten ska leka kan man istället försöka bygga ett eget katträd eller klättertorn med rum som katten kan gå in i och olika våningar som katten kan klättra upp på.

 

Det här behöver du:

  • Kartong
  • En sax eller kniv
  • Tejp, klister eller lim

 

Gör så här:

Ta fram några kartonglådor. Stapla lådor eller kartongbitar på varandra för att göra flera våningar av tornet eller för att göra den tillräckligt hög. Skär öppningar i kartongerna för att göra dörrar för katten att gå in igenom eller fönster för katten att titta ut igenom. Sätt ihop kartongerna noga så att tornet håller. Om du behöver idéer på hur ditt kattorn ska se ut kan du titta på katträden eller klösträden som finns att köpa på internet.

 

För att göra tornet säkert behöver du se till att tornet är stabilt och inte kan ramla, kollapsa eller gå sönder.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras