Smak & Hållbarhetsgaranti på allt som går att äta - Fri Frakt över 599kr

Fördelarna med hundfoder av färskt kött
Fördelarna med hundfoder av färskt kött

Fördelarna med hundfoder av färskt kött

Läser du detta undrar du kanske: varför är det bra hundmat av färskt kött egentligen? Därför kommer vi här undersöka vad fördelarna med hundfoder av färskt kött är.

 

Fördelarna med färskt kött i hundmat

Hundfoder av färskt kött följer köttätares naturliga diet då hundar utvecklades från vargar som jagade djur för sin mat. Hundar har också länge haft en diet som innehåller kött.

 

Med foder av färskt kött kan hunden ta upp mer näring och minska mängden avföring då färskt kött har en hög smältbarhet.

 

Färskt kött innehåller många näringsämnen en hund behöver för att hålla sig hälsosam och aktiv. Exempelvis innehåller färskt kött mycket protein, fett och vitaminer. Genom att köttet är färskt så behålls även köttets ursprungliga egenskaper. Exempelvis leder det till ett högt innehåll av näringsämnen för kroppens vävnader och aktiva aminosyror. Ibland kan en kost av bara kött leda till brist av vissa näringsämnen för hundar, exempelvis, men detta är inte ett problem i kommersiell hundmat som exempelvis Carnilove TRUE FRESH på grund av att de innehåller tillsatser av ämnen rika på bland annat kalcium.

 

När man hanterar färskt kött kan det ibland finnas en risk för bakteriespridning och spridning av sjukdomar, men detta motverkas ofta genom att använda kött av hög kvalitet. Carnilove TRUE FRESH har till exempel kött som är godkänt för humankonsumtion. Risken minskar ännu mer om fodret hanteras på rätt sätt, exempelvis genom att tvätta händerna efter man har serverat maten.

 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är fördelarna med hundfoder av färskt kött att de följer hundarnas naturliga diet, att de innehåller mycket näring som hunden behöver för att må bra och att näringsämnena är lättsmälta för hundarna.

 

Om du vill att din hund ska prova foder av färskt kött kan du köpa Carnilove TRUE FRESH foder här med 15% rabatt tills 30:e april 2024!

 

Källor:

Carnilove

WebMD

National Research Council

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras