Smak & Hållbarhetsgaranti på allt som går att äta - Fri Frakt över 599kr

Vad gör ett foder till ett bra foder?
Vad gör ett foder till ett bra foder?

Vad gör ett foder till ett bra foder?

Med tanke på hur mycket olika foder det finns till våra husdjur ute på markanden kan det uppfattas som vilseledande, därför tänkte vi på MyPetFriend dela med oss av vad vi anser är viktigt när det kommer till val av foder för ditt husdjur. 


Hund: Att välja foder till din hund behöver inte vara krångligt. Precis som vi människor så blir man vad man äter, därav är det vitkigt för dig som djurägare att välja rätt foder till din hund. Vi kommer nu att berätta lite om vad vi anser är viktigt att ta hänsyn till när man som ägare väljer foder till sitt djur. 


För det första måste du som ägare anpassa fodret efter var din hund är i livet, samma som med oss männiksor, när vi är små äter vi en viss typ av mat. Och sedan i takt med att vi växer ändras våra kostvanor. Om du inte har någon erfaranhet av att köpa foder sedan tidigare, eller vet vilket foder som passar till din hud, och för dess ålder. Kan ett tips vara att vända sig till uppfödaren eller erfarna hundägare som har eller har haft samma ras som dig. 


Som för oss människor är maten hundens främsta energikälla. Det är vitktigt att hunden får i sig fett, protein och kolhydrater. Främsta anledningarna för att dessa tre komponeter är viktiga för hunden beoror på att protein och fett hjälper till att transportera näringen i kroppen och är dessutom viktiga byggstenar för kroppens muskler och celler. Mineraler och vitaminer är också en väsentlig del av hundens kost och de behövs bland annat för att bygga upp skelett och celler, men även för att balansera vätska i kroppen, transportera näring, omsätta energi och bygga upp immunförsvaret. 


Så när du valt ditt foder och din hund ätit det i 2-3 vekcor kan det vara bra att kolla av hur din hund mår av fodret. Om din hund är pigg, glad, har en fin päls, en normal avföring och dricker normala mängder vatten går det att dra en slutsats om att din hund mår bra av sitt foder. 


Katt: När du ska välja foder till din katt är det vitkigt att ha koll på hur mycket protein och fett fodret innehållet. Katter är rovdjur och får sin näring från protein och fett, och har faktiskt inte ett så stort behov av kolhydrater. Det är viktigt för katter att inte bli undernärdig för då kan kattens lever skadas allvarligt, för att förhindra detta rekomenderar vi på MyPetFriend.se att du ger din katt ett bra bra helfoder (torrfoder), och sedan ger din katt burkmat eller blötfoder lite då och då beroende på vad din katt föredrar. 


Om din katt äter mycket torrfoder är det vitkigt att du har koll på att katten får i sig tillräckligt med vatten. Katter är genrellt dåliga på att dricka, så då kan ännu ett tips för att stimulera katten att ha flera vattenskålar utplacerade. Använd gärna låga, breda skålar då katter inte tycker om att slå i morrhåren i skålens kanter. 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras